Облаштувати спальню - справжній виклик. Адже це місце має бути комфортним та практичним, виглядати естетично, а заодно сприяти спокійному відпочинку. Як вибрати меблі для спальні, щоб вони відповідали всім цим умовам? Сьогодні ми спробуємо допомогти вам у цьому завданні та звернемо увагу на всі найважливіші аспекти вибору правильних меблів. А широкий асортимент представлений у магазині "Три слони", який пропонує меблі для спальні у Львові.

Які меблі для спальні найбільш потрібні?

Перший етап облаштування спальні вимагає аналізу простору та потреб. Перш за все - кому повинна бути призначена спальня? Ви спите наодинці або з партнером? А може трапляється, що діти приходять до спальні і хочуть спати з нами? Від цього залежить те, скільки місця потрібно виділити для ліжка. Друге питання - яке обладнання має бути в нашій спальні? Чи повинні в кімнаті крім ліжка бути великі шафи, полиці, туалетний столик або робочий куточок? Відповіді на ці питання дозволять заздалегідь спланувати інтер'єр.

Вибір правильного ліжка для спальні

Найкраще почати шукати меблі для спальні з потрібного ліжка. Варто витратити час на пошук ліжка та спального матраца, адже забезпечення здорового і спокійного сну має бути найважливішою функцією спальні. Почнемо з основного вибору - ви хочете, щоб у спальні було просторе м’яке ліжко чи віддаєте перевагу простому дерев’яному? Зверніть увагу й на розміри.

Давайте також уважно вивчимо матрац. Якщо у вас проблеми зі сном, ви часто прокидаєтесь і у вас безсоння, тепер є шанс змінити цю ситуацію. Найважливіші питання при виборі матраца - це твердість та амортизація.

Відчуття твердості залежить насамперед від ваги людини, яка спить - для когось дуже матрац середньої жорсткості може здатися жорстким і навпаки. Тож якщо між вами та вашим партнером є великі розбіжності, варто розглянути обладнання ліжка двома окремими матрацами з різними властивостями.

Що пам’ятати при виборі шафи для спальні?

Вибравши правильне ліжко та матрац, можна приступити до подальшого оздоблення спальні. Давайте перевіримо, яку частину кімнати буде займати ліжко і де саме ми хочемо її встановити. Тепер можна виміряти решту простору і перевірити, яких розмірів шафа-купе поміститься в кімнаті. Якщо спальня невелика, шукайте шафи з розсувними дверима, які можна легко відкрити навіть у невеликому просторі.

У вас вже є основні меблі, тому треба доповнити спальню додатковим обладнанням. Дуже практичним доповненням до ліжка є тумбочка, на яку можна покласти невеликі прилади, книжку або склянку води. Якщо ваша мрія - туалетний столик, тепер ви можете планувати його в спальні. Він не обов’язково повинен бути великим - іноді його функцію може виконувати невеликий елегантний стіл з дзеркалом, що нависає над ним. А якщо ви плануєте повісити телевізор у спальні, поставте для нього тумбочку, в яку, крім обладнання, ви можете ховати навіть постільну білизну.