Запитання, які стелі краще зробити в квартирі, виникає практично у всіх господарів. Дизайн квартир у Львові без чіткого уявлення якою саме повинна бути стеля зазвичай стає серйозною проблемою. Але обираючи варіант, необхідно в обов'язковому порядку враховувати особливості приміщення, в якому будуть виконуватись роботи. Наприклад, якщо стеля потрібна у ванній обирайте матеріал, який не буде швидко псуватись в вологому мікрокліматі.

Як обрати матеріал для стелі

Не так давно найпоширенішими типами обробки стелі була побілка або фарбування. Сучасний вибір матеріалів значно ширший. Можна обрати варіант для будь-якої кімнати. Але обрати сировину не так просто – потрібно враховувати безліч чинників. Тільки так можна купити якісний та довговічний матеріал, який тільки прикрасить приміщення.

Отже, важливими чинниками можуть бути:

  • Вологостійкість. Ця якість необхідна для кухні чи ванної. Стеля не повинна реагувати на вологу, стійко витримувати гарячу пару. Якщо матеріал розмокає чи деформується, він не підходить.
  • Відповідність до санітарно-гігієнічних норм. Тобто, матеріал повинен бути стійким до різних бактерій, цвілі, грибка. Також матеріал не повинен виділяти в навколишнє середовище токсичні речовини або накопичувати пил.
  • Довговічність. Важливо щоб матеріал не старів, не піддавався розкладанню, корозії та іншим деструктивним процесам.
  • Матеріал має легко прибиратися. Піддатися легкому вологому або сухому прибиранню. Якщо стелю немає можливості відчистити, вона поступово буде накопичувати бруд і стане естетично непривабливою.
  • Естетичні властивості. Оздоблення повинна мати акуратну і привабливу зовнішність. Бажано гармонійно поєднуватись зі стінами. Ці властивості вважаються головними, хоча це не завжди так.

Потрібно щоб матеріал поєднував в собі всі перераховані характеристики. Тільки тоді його можна назвати ідеальним.

Які типи стель можна використовувати в приміщенні

Типи стелі можна розділити залежно від їх базової конструкції, а також матеріалу який використовується для виготовлення. Наприклад, однією з найпоширеніших класифікацій є та, яка розділяє конструкції на наступні підвиди:

  1. Підвісні. Це металева чи дерев'яна конструкція. Основа кріпиться на сталі та обробляється різноманітними матеріалами.
  2. Натяжні. Для натяжних конструкцій використовують великі пластичні полотна. Для його монтажу потрібно використовувати спеціальне обладнання.
  3. Які обклеюються шпалерами бо іншими матеріалами. Для обклеювання поверхні застосовують шпалери, пінополістирольні плити, тканини та інше. Але потрібно щоб поверхня була максимально рівною.
  4. Фарбовані різноманітними фарбами. На сьогодні такий варіант обробки є не дуже актуальним і використовується рідко.

Кожен варіант можна замовити на сайті kapitel.lviv.ua.