Використання декоративної штукатурки - чудова ідея для освіження квартири. Цікава фактура стіни виглядає ефектно і є головною прикрасою інтер’єру, тому для оформлення вам не потрібні зайві аксесуари. Декоративна штукатурка, яка пропонується на сайті https://kokos.lviv.ua/catalog/dekorativni_pokrittya/, має багато переваг.

Які переваги декоративної штукатурки?

Цей матеріал має багато послідовників, адже він не тільки ефектно виглядає, але і практичний. Перш за все, він вписується в багато кімнат і підходить для розміщення на різних поверхнях, таких як бетон, цегла, гіпсокартон або цементно-вапняна штукатурка.

Перевага внутрішньої декоративної штукатурки полягає в тому, що вона чудово приховує недоліки стін. Це замаскує будь-які дефекти, видимі тріщини, подряпини або непривабливі плями. Крім того, створюється захисний шар, який захищає стіну від подальших забруднень або можливих пошкоджень. Важливою особливістю декоративної штукатурки є те, що її структура дозволяє стіні «дихати». Крім того, матеріал негорючий і безпечний навіть для алергіків.

Які існують види декоративної штукатурки?

Декоративну штукатурку можна розділити за використовуваним матеріалом - на ринку доступні органічні (акрилові), мінеральні (силікатні, цементно-вапняні) або змішані штукатурки.

Зовнішній вигляд декоративної штукатурки залежить від способу її нанесення та шліфування. Найпопулярнішими є плаваючі штукатурки. Ви можете вибрати з видимою структурою, на поверхні якої відбиті вибрані візерунки. Багато людей вибирають ефективні мозаїчні або декоративні ліпнини, які зазвичай виготовляються з гіпсу або вапняного розчину.

Де буде працювати декоративна штукатурка?

Вона універсальна. Можливості, які дає матеріал для досягнення бажаного вигляду, роблять його придатним для різних стилів. Однак пам’ятайте, що якщо ви вирішили використовувати декоративну штукатурку, саме цей елемент повинен стати головною прикрасою приміщення. У такому інтер’єрі краще відмовитися від інших сильних акцентів у вигляді шпалер з візерунками або аксесуарів насичених кольорів.

Декоратори та дизайнери зазначають, що декоративна штукатурка буде виглядати більш привабливо у більших приміщеннях

Тривимірну текстуру слід підкреслити за допомогою правильно підібраного освітлення, розміщеного під кутом (перпендикулярні промені лише згладять текстуру). Цікавою ідеєю є використання світлодіодних стрічок, які розміщені по краях стіни, наприклад, цікаво виглядає правильно освітлена декоративна штукатурка в залі.

Декоративна штукатурка, що імітує бетон, останнім часом стала хітом в дизайні інтер’єру. Цей тип фактури буде працювати в інтер’єрах в промисловому стилі та стилі лофт, бетонна стіна якого посилить враження строгості і, безумовно, буде виглядати оригінально. Сирий штукатурний ефект також буде добре працювати в сучасних та мінімалістичних інтер’єрах, де фактурна стіна додасть характеру і стане головною прикрасою кімнати.