Особливості електровелосипедів та секрет їх популярності

Електросамокати стали трендом в Європі і останнім часом масово з'являються на вулицях українських міст. Серед електротранспорту вони є лідерами з продажів. А одразу за ними з мінімальним розривом - електровелосипеди. У цій статті ми розповімо про особливості електросамоката і електровелосипеда.

Особливості електровелосипедів та секрет їх популярності

Електровелосипед в українському законодавстві нічим не відрізняється від звичайного велосипеда. Купуючи велосипед з електромотором, ви отримуєте звичний двоколісний транспорт, на якому можна кататися по парках, велодоріжках, по місту та бездоріжжю. Пробки завжди можна об'їхати по узбіччю, а при необхідності і обійти по тротуару.

До основних переваг сучасного велосипеда на електротязі відносяться:

  • Можливість розвивати високу швидкість від 25 км / год. Вона буде залежати від потужності двигуна.
  • Відсутність великого фізичного навантаження і втоми, яка відчувається після звичайного велосипеда.
  • Незалежність від пробок на дорогах.
  • Висока надійність на різних покриттях.
  • Екологічність транспорту.
  • Під час їзди створюється мінімальний шум.
  • Підзарядку можна виконати в будь-якому зручному місці, де є живлення, а якщо немає такої можливості, то можна користуватися педалями.
  • Електровелосипед не потрібно реєструвати або отримувати права, щоб їздити.
  • Ще одним плюсом такого транспорту є висока маневрованість. Можна вільно маневрувати в щільному трафіку без обмеження.

Велосипед - окрім того, що засіб пересування, ще і доступний і універсальний тренажер. Сучасні електровелосипеди несуттєво відрізняються від "м'язових моделей", дозволяючи відчути весь смак саме покатушок і самостійного педалювання. Добравшись на роботу на "моторі", поїздку назад можна перетворити в інтенсивне тренування.

Як щодо електросамоката - Переваги та недоліки

Електросамокат - оптимальне рішення для міста і компактна альтернатива велосипеду, адже навіть після довгої поїздки у вас не буде необхідності терміново прийняти душ. Калорії спалювати на ньому не вийде, проте розробники запевняють, що електросамокат створили не для спорту чи розваги. Це повноцінний транспорт. До того ж вам не знадобиться шукати місце на парковці біля офісу: самокат можна просто покласти під робочий стіл.

Використання електросамокатів має багато переваг:

  • Підходить для катання на вулиці і в приміщенні. Оскільки прилад електричний, він тихий та екологічний.
  • Не потрібно мати водійське посвідчення. Самокатом вправі керувати будь-яка людина.
  • Можна зберігати його вдома. Не потрібно платити за паркінг.
  • Підзарядка всього раз у день. Але цей параметр залежить від того, як часто ви будете їздити.
  • Ви зможете швидко дістатися до місця призначення і не стояти в пробці. Це актуально тим, хто завжди спізнюється на роботу або на навчання.

Щоб вибрати якісний самокат, потрібно звертати увагу на такі показники, як вага - оптимальним вважається не більше 20 кг, підйом вантажу, зазвичай це до 200 кг ваги, потужність - можливості електродвигуна впливати на швидкість, яку розвиває самокат, для дорослих моделей до 25 км на годину.

Слід звернути увагу на те, що велика швидкість впливає на те, як довго буде служити батарея. Велика ємна батарея робить самокат важчим, що може вплинути на керованість. На зарядку потужніших моделей часто витрачається 8-10 годин.

Так що вибрати електросамокат або електровелосипед?

Якщо порівнювати електросамокат і електровелосипед, однозначну відповідь, що краще, дати складно. Багато що залежить від умов їзди, якості поверхні, відстані і самого майбутнього власника. Для неспішної поїздки на роботу по пробках електросамокат відмінно підійде. Для тривалої велопоездкі по бездоріжжю краще вибрати електровелосипед.

Електротранспорт - гарне рішення для тих, хто вибирає активний спосіб життя. З його допомогою можна долати великі відстані без сильних навантажень і відчувати себе впевнено.