Пориста кераміка - матеріал, який все частіше використовується для виготовлення стін. Він характеризується дуже хорошими параметрами теплоізоляції, він легкий і водночас міцний. Спосіб зведення перегородок з цього матеріалу залежить від використовуваної технології. На вибір є одно-, дво- та тришарові варіанти. На сайті https://teplokeram.com.ua/ ви можете придбати якісні керамічні блоки.

Вибір матеріалу для стін - одне з найсерйозніших завдань, яке стоїть перед інвестором, що будує будинок. Саме особливості будівельного матеріалу визначають довговічність перегородок і значною мірою також комфорт проживання. Тому він повинен бути міцним, теплим, негорючим, стійким до вологи і нейтральним для здоров'я. Пориста кераміка має всі ці особливості.

Переваги керамічних блоків

Це матеріал, який століттями використовується в будівництві. Найважливішим його інгредієнтом є глина, яка після випалу використовується для виготовлення не тільки цегли, а й керамічних блоків. Немає необхідності переконувати кого-небудь у їх довговічності, просто подивіться навколо, скільки пам’яток архітектури, для яких вона використовувалася, збереглися протягом століть.

Кераміка - це здоровий та екологічно чистий матеріал

  • Для виробництва використовується тільки натуральна сировина: вищезгадана глина, вода та пісок. Після випалу він позбавляється вологи, тому немає ризику розвитку цвілі та інших грибків, шкідливих для здоров’я людини.
  • Крім того, матеріал, про який йде мова, легко акумулює велику кількість тепла і поступово виділяє його, що вигідно як взимку (коли опалення вимикається на деякий час), так і влітку (керамічна будівля менш схильна до перегріву).
  • Нарешті, виникає питання вогнестійкості - кераміка - це негорючий матеріал. У разі пожежі вдома вона не виділяє ніяких шкідливих речовин.

Переваги пористих керамічних блоків

В даний час вибір не обмежується традиційною керамікою, у продажу є також сучасні блоки з пористої кераміки. Процес їх виробництва дещо відрізняється. До глини додають деревне борошно та тирсу, які спалюються під час випалу при температурі приблизно 900° C.

З іншого боку, в будівельному елементі з’являються заповнені повітрям пори - звідси і назва продукту. Вони збільшують теплоізоляцію блоків і зменшують їх вагу. При цьому вони досить міцні - їх можна успішно використовувати не тільки для будівництва односімейних будинків, але і для зведення багатоповерхових конструкцій.

Керамічні блоки набагато легші за цеглу, що значно прискорює кладку. Роботу також полегшують бічні замки, тобто шпунт, а також простота обробки матеріалів.
Ще кращі параметри теплоізоляції можна отримати, використовуючи керамічні блоки, наповнені мінеральною ватою. Таке поєднання гарантує, що стіни будуть не тільки теплими, але й ефективно захистять від шуму - як ззовні будівлі, так і від звуків, що надходять із сусідніх кімнат.