Досвідчені виробники сільськогосподарської продукції знають: обсяги врожаїв залежать від багатьох чинників. Підготовка ґрунту, сівба, своєчасне внесення добрив та ЗЗР, догляд за посівами, безсумнівно, важливі. Проте починається все з вибору посівного матеріалу. Якість та генетика зерна — ось ключові фактори, що впливають на результат. Багато українських аграріїв переконалися в цьому на власному досвіді, тому закупають посівмат у компанії Biligrain. Інноваційний насіннєвий завод з 2019 року працює на Хмельниччині (спочатку в тестовому режимі, а з 2020 року — на повну потужність). Що пропонують партнерам та які переваги має таке насіння, розказуємо далі.

Що відомо про підприємство

Сучасне виробництво спроєктоване за кращими європейськими зразками. Реалізацію проєкту доручили фахівцям з Німеччини, компанії Reiter. Все обладнання, яке використовується для очистки зерна, завезено із-за кордону. Це машини для зерноочистки та калібрування WESTRUP, каменевідбірник та фотосепаратор BUHLER, високопродуктивна система обробки зерна WILLY NIKAS, лінія пакування Vallenda. Таке устаткування можуть дозволити собі не всі зерноочисні підприємства. «Білігрейн» орієнтується перш за все на якість, тому використовує технології світових лідерів.

Процеси повністю автоматизовано, функціонування заводу забезпечують всього 4 фахівці, які в режимі реального часу контролюють якість зерна протягом усього циклу руху насінини з поля до мішка готового посівмату. Температура у виробничих приміщеннях, показники вологості підтримуються на оптимальному рівні. Система аерації забезпечує доступ свіжого повітря на кожному етапі доробки.

Партнери можуть звернутися до Biligrain, щоб замовити такі послуги:

  • приймання посівного матеріалу;
  • оцінка обсягу виходу;
  • очистка насіння;
  • доробка зерна;
  • сучасне фасування.

На підприємстві діє власна наукова лабораторія європейського зразка, яка здійснює сертифікацію та займається селекцією нових сортів.

Яке насіння пропонують замовити

Каталог продукції торгової марки «Білігрейн» налічує близько 20 позицій. Це пшениця озима та дворучка, ярий ячмінь. Робота над підвищенням продуктивності та якості не зупиняється. Пропонують переважно ранньостиглі сорти, аби рослини встигли використати запаси зимової та весняної вологи для формування врожаїв. Крім того, виробник враховує регіональні відмінності та презентує позиції, адаптовані під кліматичні особливості різних зон. 

Важливо! Агропідприємство має власні площі для розмноження зерна (у власності компанії — поля загальною площею понад 2 тис. га). Для вирощування зернових, бобових та інших культур застосовують методи точного землеробства: обробіток ґрунту, внесення добрив, власне сівба здійснюються лише після ретельного аналізу кожної ділянки поля. Диференційований підхід до кожного процесу дозволяє отримати здорове, генетично сильне і високопродуктивне насіння.

Супровід для партнерів

Аграріям пропонують приєднатися до програми, спрямованої на підтримку і гарантоване забезпечення збуту зерна, вирощеного з посівного матеріалу від торгової марки Biligrain. Агрономічний супровід передбачає допомогу з вибором оптимальної для посіву ділянки, ЗЗР та добрив, надання техніки та супровід при вирощуванні культури, збиранні врожаю.

Техніко-економічне обґрунтування передбачає розрахунок витрат на вирощування, підбір способів посіву й обробки ґрунту, внесення добрив, догляду за посівом, збір урожаю і наступну доробку зерна. Первинну консультацію можна замовити онлайн, контакти вказані на сайті компанії.