Кожен хороший господар, безумовно, повинен піклуватися про своє житло. В його обов'язки входить безліч непростих завдань. Це і своєчасний ремонт, і стеження за справністю інженерних мереж, і забезпечення комфортними умовами для проживання своїх домочадців. А комфорт пов'язаний в першу чергу з теплом. Зібрати систему опалення і поставити котел - це тільки півсправи. Куди важливіше, забезпечити обладнанню правильні умови для функціонування. Одним з найважливіших факторів, що обумовлюють ефективність роботи всієї опалювальної системи, є правильно встановлені димоходи. В даному матеріалі ознайомимся з основними моментами, на які необхідно звернути увагу при установці димоходу.

Правильно вибираємо та монтуємо димохід

  • Матеріал. Якщо ви думаєте над тим, який димохід встановити (цегельний або зі сталі), то тут слід пам'ятати наступне: при установці сучасного газового котла не рекомендується робити цегляний димохід. Дим, що виходить з котла, має високий рівень хімічної агресивності і руйнівно впливає на цеглу. Тому краще скористатися готовим рішенням і придбати димарі з нержавіючої сталі.
  • Ізоляція. Встановлюючи димохід, важливо пам'ятати, що він повинен бути заізольований. Звичайно, в повному обсязі - в приміщенні може бути неізольована труба. Однак важливо пам'ятати, що на висоті не менше ніж за 650 мм до стелі (перекриття) повинна починатися ізоляція.
  • Висота. Даний параметр повинен бути не менше 5-5,5 метрів. Це забезпечить хорошу тягу і убезпечить від пожежонебезпечних ситуацій.
  • Правильне розташування стиків елементів димоходів. Всі стики елементів димоходу повинні бути легкодоступними, категорично не рекомендується розміщувати їх в міжповерхових перекриттях.
  • Правильна закладення. Місце, де димар виходить з даху має бути ретельно оброблене. По-перше, так безпечніше, по-друге, на ваше горище не потраплятиме волога.

Природно, це далеко не всі нюанси, на які потрібно звертати увагу при установці димоходів. Так як кожен випадок установки димоходу може мати свої особливості, рекомендуємо з даних питань проконсультуватися у досвідченого фахівця.