Використання добрив покращує стан та зовнішній вигляд рослин, забезпечуючи їх додатковими поживними речовинами. Однак на ринку існує багато препаратів, які відрізняються за складом, формою та призначенням. Рідкі добрива - один із основних видів. Серед них можна виділити якісне добриво кафом, яке можна придбати, перейшовши за посиланням на сайт компанії-виробника. Рідке добриво для зелених рослин - це ідеально складене добриво, що повністю відповідає потребам рослин. Воно містить підвищену кількість азоту - стимулює рослину інтенсивно рости. Сюди також входять численні мікроелементи, серед яких мідь, залізо та цинк, доступні рослинам незалежно від рН субстрату.

Переваги рідкого добрива KAFOM:

  • містить макро- та мікроелементи, необхідні для росту та розвитку рослин;
  • надає інтенсивно зеленій колір листям;
  • підвищує стійкість рослин до хвороб;
  • підходить для декоративних рослин, вирощених у контейнерах;
  • містить поживні речовини у формі, що легко засвоюється зеленими рослинами

Рідке добриво слід розчинити у воді (пропорції вказані на упаковці), а потім поливати ґрунт навколо рослини отриманим розчином. Розчинені інгредієнти проникають у ґрунт і через кілька годин їх може сприймати коренева система рослини. Таке добриво - в меншій концентрації - також можна використовувати для обприскування листя.

Рідкі добрива - переваги та недоліки

Рідкі добрива працюють швидше, ніж гранульовані - завдяки своїй формі вони проникають у структуру ґрунту легше. Однак їх сприятливий вплив на рослини виявляється коротшим, тому рідкі добрива слід застосовувати навіть кожні кілька днів протягом усього вегетаційного періоду. Регулярний полив розчинами з низьким вмістом добрив допомагає уникнути надмірного удобрення, гарантуючи при цьому постійне поповнення ґрунтових поживних речовин.

Також немає перешкод для використання рідких добрив взимку, тому вони ідеально підходять для горшкових рослин.

Рідкі добрива також дуже ефективні - з однієї ємності на 500 мл можна отримати до 100 л готового препарату (що вистачає приблизно на 12 місяців). Однак не забувайте зберігати ємність з добривом у темному місці, оскільки сонячні промені можуть негативно впливати на препарат. Також надзвичайно важливо суворо дотримуватися показань та пропорцій, зазначених на упаковці. Завелика кількість підживлення за допомогою добрив може призвести до засолення ґрунту і в кінцевому підсумку пошкодити кореневу систему рослин.

Для яких рослин краще використовувати рідкі добрива

Серед інших можна використовувати рідкі добрива для:

  • орхідеї - забезпечують інтенсивне забарвлення листя і рясне цвітіння;
  • інші квіткові рослини - вони збільшують кількість хлорофілу, підтримуючи фотосинтез, і забезпечують інтенсивне цвітіння;
  • зелені рослини - надають листям виразно зелений колір.

У продажу в магазинах є також рідкі універсальні добрива, які можна використовувати для всіх без виключення рослин у будинку та саду.