Досвідчений користувач сучасними девайсами добре знає, що плутати смарт-годинник із фітнес-браслетом неможна. Це два різних гаджета, що виконують свої певні функції. Звичайно, є у них і схожі обов'язки, можливості, наприклад, обидва девайса здатні приймати повідомлення зі смартфона, показувати час, стежити за фізичним станом свого власника.

Вибрати смарт-часы буває нелегко. Процес значно ускладнює величезна різноманітність моделей, дизайну, вартості. Тому важливо «спиратися» на певні параметри. Першим з них виступає виділений бюджет. Від цього залежить вибір цінового сегмента. Умовно виділяють три:

  • спрощений варіант годинника, вартістю до 100 доларів США;
  • середній ціновий сегмент, вартість коливається в рамках від 100 до 200 доларів;
  • преміум-сегмент, де вартість гаджета може досягати чотиризначних чисел.

Другий фактор, що впливає на вибір - дизайнерські особливості девайса. Адже від зовнішнього вигляду залежить задоволення естетичних потреб людини. Дизайнерські варіанти смарт-годин також умовно класифікують за трьома типами: класичний, сучасний, спортивний. Перший - моделі, зовні практично не відрізняються від звичайних годинників. Другий - це квадратні, з закгругленнимі куточками циферблати на силіконовому ремінці.

Третій же тип відрізняється масивністю корпусу, ущільненим браслетом, захищеним від вологи і пилу циферблатом.

Важливе значення має матеріал, з якого зроблений корпус: кераміка (преміум-класу, надає елегантності годинах), метал (довговічний, ударостійкий, але більш великоваговий), пластик (легкий, середньої міцності, дешевий).

Кришка циферблата також може бути зроблена з різних матеріалів. Дешевші моделі захищаються звичайним склом або пластиком, дорогі - мінеральним або сапфіровим склом.

При покупці «розумного» годинника важливо перевірити відразу його функціональність. Підтримка бездротових технологій передачі даних (Wi-Fi, Bluetooth) дозволяє сполучати гаджет зі смартфоном для обміну даними. Потім варто ознайомитися зі списком додаткових функцій та можливостей обраного девайса.