Пастеризовані продукти роблять тільки з цільного молока, тому вони є більш корисними ніж інші кисломолочні продукти. Крім цього, термін зберігання пастеризованого молока набагато більше звичайного. Молочні продукти від ТОВ «Молоко Вітчизни» володіють неперевершено ніжним смаком, оскільки для їх виробництва використовувалося тільки добірне натуральне молоко.

Відмінності пастеризованого молока

Під час проведення пастеризації молоко піддається термічній обробці і нагрівається до 70 градусів Цельсія 20 хвилин. Під час цього знищуються практично всі мікроби і бактерії, які в ньому містяться. Тому збільшується термін зберігання продуктів. Такий продукт можна зберігати протягом одного тижня.

Під час пастеризації разом з мікробами гинуть і багато корисних речовин. Але завдяки сучасним технологіям пастеризація продукту проводиться з використанням і інших найбільш ефективних методів, які дозволяють зберігати в ньому всі корисні речовини. Тому таке молоко має більш тривалий період зберігання продукту до 2 місяців.

Маленькі поради по зберіганню молока

Правильне зберігання молочного продукту дозволяє зберігати її корисні властивості, які так необхідні для організму людини.

Для цього необхідно:

  • зберігати тільки в холодильнику в скляній банці. Пластик або поліетиленова упаковка можуть вплинути на зменшення терміну придатності продукту, тому куплене молоко обов'язково потрібно перелити в скляний посуд;
  • молочні продукти можна зберігати не тільки в холодильнику, а й в темному прохолодному місці, де немає прямих сонячних променів, оскільки вони прискорюють процес бродіння;
  • не купуйте молоко на ринку, де на нього потрапляють прямі промені сонця;
  • завжди зберігайте при температурі 4-6 градусів. Термін зберігання пастеризованих продуктів в першу чергу залежить від якості їх обробки;
  • у домашніх умовах для того, щоб збільшити термін зберігання, під час кип'ятіння додають щіпку харчової соди або дві чайні ложки цукру на літр.

Якість пастеризованого молока

Користь пастеризованого продукту залежить від якості обробки:

  • по-перше, для приготування використовується тільки незбиране молоко;
  • по-друге, максимальний термін від 7 до 60 днів, в залежності від способу пастеризації.

У його складі не повинно бути домішок.

Якщо воно вироблено з сухого молока, це можна перевірити, використовуючи досить простий спосіб. Опустіть в склянку з водою краплю молока. Якщо крапля опуститься до дна склянки, значить воно з цільного молока. А якщо розтечеться, то приготовлено з сухого молока.