Переваги імплантантів незаперечні і в повній мірі використовуються в сучасній стоматології. Сам імплантат практично не піддається руйнуванню. Він виготовлений з матеріалів, які добре пристосовані до людського організму. Техніка їх виготовлення та поверхня імплантату забезпечують ідеальну інтеграцію з кісткою. Якщо вам необхідно вставити імплант зуба, за посиланням ви знайдете чудову пропозицію.

Переваги імплантатів. Інтеграція. Передача навантаження

Кісткові трабекули проникають в структуру імплантату настільки, що створюють зв’язки, порівняні з природними кістковими зв’язками. Імплантат переносить навантаження, які передає безпосередньо на кістку. Завдяки цьому кістка має правильну структуру, не зникає і постійно відновлює свою структуру фізіологічно під впливом жувальних сил. Ця ситуація схожа на нормальну взаємодію зуба з альвеолярною кісткою.

Використовуючи знімні протези замість імплантатів, ви матимете нефізіологічну ситуацію. Тут оклюзійні сили передаються здебільшого не на кістку, а на слизову. Як результат, люди часто мають справу з отриманою атрофією великої кістки на місці пластини протеза.

Переваги імплантатів

Імплантацію зубів роблять, коли відсутній одиночний зуб. Якщо один зуб відсутній, вставляють зубний імплантат на його місце. Завдяки розміщенню зубного імплантату зберігаються сусідні зуби. Їх не потрібно шліфувати, як це буває, коли вирішують заповнити щілину протезним містком. Особливим показанням для імплантації зубів є передня область, коли є гарні неушкоджені зуби поруч із щілиною. Завершують роботу розміщенням протезуючої коронки на зубний імплантат.

Відсутні зуби, доповнення зубними імплантатами

У разі відсутності кількох зубів у певному відділі, при сприятливих станах кісток, вирішують ввести два-три зубні імплантати. Для цього шукають та вибирають місця з найкращими кістковими умовами. Найчастіше імплантати розміщують рівномірно на відстані один від одного. Це продиктовано доглядом за правильним профілем ясен в області протезуючої коронки зуба після завершення лікування. В результаті отримується стабільна та естетична протезна реконструкція відсутніх зубів.

Повна відсутність або наявних одиночних зубів

У ситуації, коли в ротовій порожнині пацієнта немає зубів або залишаються поодинокі зуби, планується широка імплантаційно-протезна реконструкція на основі кількох зубних імплантатів. Після детального тривимірного рентгенологічного аналізу (фотографії орального огляду, томографії) встановлюється 5-6 імплантатів уздовж альвеолярного хребта. Вся робота в ротовій порожнині увінчана безперервним протезним містком або скелетним протезом. Обидві форми протезів чудово реконструюють зуби та зубні дуги. Різниця між ними полягає в тому, що протезний міст постійно встановлюється на зубних імплантатах. Скелетний протез - це рухомий елемент, який пацієнт витягує з рота.