Настільні ігри допомагають відмінно провести вільний час у колі друзів і рідних. Вони бувають найрізноманітнішими. Якщо ви віддаєте перевагу активним розвагам, динаміці, азарту, командному духу, то ідеальним варіантом для вас буде настільний хокей. Ця гра розвиває кмітливість, швидкість реакції, координацію рухів. Настільний хокей давно є однією з найпопулярніших ігор в усьому світі.

Вибираємо настільний хокей

Зараз випускається безліч різних моделей настільного хокею. Вони відрізняються між собою характеристиками і виробниками. Це ускладнює процес вибору відповідного варіанту. Щоб було легше визначитися, ми розглянемо основні моменти, на які варто звертати увагу.

Якість матеріалів відіграє важливу роль

Звертати увагу варто як на якість столу настільного хокею, так і на дрібні деталі. На фігурки припадає основна частина навантаження, тому вони повинні бути не тільки красивими, але і міцними. Важелі управління і поле також повинні бути міцними. Набагато цікавіше буде грати на великому полі настільного хокею. Але якщо ви вибираєте подарунок діткам, враховуйте їх вік. Малюкам 3-4 років буде складно впоратися з масштабними моделями.

Багато відмінностей буває і в функціональності наборів

Це можливість фігурок заїжджати за ворота, наявність і зовнішнє оформлення табло з рахунком. Щоб шайба не вилітала за межі столу, за воротами може бути прозора панель. Для кращої стійкості вибирайте поле на ніжках. Для дітей крім цих характеристик, вельми важливий і зовнішній вигляд іграшки: барвисті хокеїсти, поле з яскравою розміткою, наклейки на бічних стінках.

Вибираючи настільний хокей, звертайте увагу на:

  • якість матеріалу;
  • реалістичність;
  • функціональність;
  • розміри в зібраному вигляді;
  • механізми.

Як грати в настільний хокей

Правила гри не відрізняються від прийнятих у великому спорті. Однак при бажанні їх можна змінювати, в залежності від ситуації і побажань гравців. Суть гри полягає в тому, щоб управляти хокеїстами, які розташовані на ігровому полі, за допомогою спеціальних ручок. Підтягнувши або відштовхнувши її від себе, фігурка переміститься, прокрутивши - вдарить по шайбі.