Льон – це дихаючий матеріал, він чудово вбирає вологу, приємно охолоджує в літню пору. Є один значний недолік – усі речі з льону швидко мнуться. Але це можна пробачити, оскільки пом'яті складки на цьому одязі виглядають цілком природно і ніяк не зіпсують зовнішній вигляд виробів. Льон є споконвічним українським матеріалом, з нього здавна робили чоловічі та жіночі вишиванки, а також національний одяг. Льняні вироби завжди будуть бажаною та практичною річчю.

Основні переваги льняного одягу

Одяг з льону досить дорогий, наприклад, захисні маски вишиті продаються за ціною, яка значно перевищує вартість звичайних бавовняних або синтетичних виробів. Однак це зовсім не є приводом уникати придбання красивих речей. Причин вибрати льняні вироби дуже багато:

• позитивний вплив на організм – лікувальні властивості льняної тканини дозволять позбутися від багатьох проблем на шкірному покрові;

• природний матеріал – тканина, яка виготовлена з натуральних волокон, має найбільш корисні якості;

• привабливий зовнішній вигляд – текстура волокон льняного матеріалу непорівнянна з іншими тканинами – льон завжди буде залишатися красивим;

• гігроскопічність – унікальна здатність льняної тканини вбирати вологу дозволяє гарантувати комфортне носіння одягу в літній період.

Дуже гарно виглядають спідниці, блузи, плаття, сорочки з льону, які прикрашаються ручною вишивкою. Всі стежки синіх, жовтих, чорних, зелених та червоних ниток, які традиційно використовуються під час створення вишиванок, наділяють ці речі магічною захисною енергією. Вишитий одяг з натурального матеріалу буде справжнім оберегом для дитини.

Особливості вибору

Спроби дати своїй дитині тільки все найкраще притаманні кожному з батьків. Діти, які одягнені «з голочки», є гордістю для кожного батька та матері. Під час вибору вишиванки бажано віддавати перевагу тільки речам, які виготовлені з натуральних матеріалів та мають гарну вишиванку. Звісно, ці речі за ціною набагато дорожче, на відміну від більш простого одягу. Але лиш цей варіант є найкращим. Один виріб високої якості набагато краще, ніж десяток звичайних речей в гардеробі.

Підбираючи вишиванку необхідно усвідомлювати, коли та куди дитина буде надягати цей одяг. Сорочки з льону можна використовувати для відвідування занять або для походу на святкову вечерю. Для дівчаток зараз пропонуються гарні блузи, чудово вишиті льняні сукні. Для хлопчиків можна вибрати сорочки, які вони зможуть носити з джинсами або іншими сучасними речами.

Якщо вишивка буде використовуватися для щоденного носіння, то варто віддати перевагу одягу з маленькими візерунками. Для походу на урочисті заходи можна підбирати вироби незвичайного покрою, з великою вишивкою, зав'язками-пензликами. Будь-який батько знає, які саме існують переваги у їх дітей, та зможе підібрати найкращий одяг з льону, в яком люба дитина буде весь час мати гарний вигляд.