Без чого не обходиться жодна подорож? Правильно! Без збору речей! А куди їх складати? До валізи! Sundries.com.ua підготував для вас кілька порад, які допоможуть обрати найкращу валізу для незабутніх мандрівок.

Для довготривалого відпочинку

Якщо ви збираєтеся у відпустку на тиждень, а то й більше, тоді вам знадобиться валіза:

  • маневрена;
  • містка;
  • з міцним корпусом, який не страшно забруднити чи подряпати.

Віддати перевагу варто моделям, у яких є внутрішні відсіки і сітка. У такому разі ви зможете легко відокремити взуття, білизну, косметику. Добре, якщо є окремі кишені, які застібаються. Тоді ризик випадково забруднити кремом одяг буде мінімальним.

Під час перельотів багаж туристів зважується, тому обирайте неважкі моделі. Тоді ви зможете не хвилюватися, що, повертаючись додому з сувенірами та подарунками, вам не доведеться доплатити за надмірну вагу багажу.

Для коротких відряджень або вікенду

Для поїздки на кілька днів вам знадобиться набагато менше речей, аніж на тиждень, тому можна обрати валізу-рюкзак. Також хороший варіант – сумка на коліщатках з довгою ручкою. Така модель неважка, компактна, її легко переміщати. До неї ви зможете покласти змінну пару взуття, комплект нижньої білизни та одяг, що знадобиться у вихідні.

Ручна поклажа

Ручна поклажа – це невелика валіза, яку можна взяти з собою до салону літака. Різні авіакомпанії можуть висувати свої вимоги до розмірів ручної поклажі, але в середньому вони такі:

  • висота – 55 см;
  • ширина – 40 см;
  • глибина – 20 см.

Обираючи валізу для ручної поклажі, можна заощадити на матеріалах. Не обов’язково купувати модель із широкими коліщатками або дуже міцним корпусом. Ця валіза буде завжди з вами, тож їй не доведеться падати на стрічку багажу, а отже, вона не розіб’ється. До ручної поклажі краще покласти всі цінні та крихкі речі, гаджети, які плануєте перевозити.

Для дітей

Дитяча валіза допоможе розвинути у маленького мандрівника почуття відповідальності. Для дітей краще обрати стійку й легку модель. Пластикову валізу на 4-х коліщатках буде легко тягнути за собою за ручку. Дітям неодмінно сподобаються яскраві моделі з оригінальними принтами. Також популярністю користуються валізи-толокари. Малюк може сісти зверху на таку валізу, як на іграшкову конячку, і відштовхуватися ногами від підлоги.