Напевно, про власний приватний будинок, та ще зведений в красивому місці, мріє практично кожен. Людям дуже хочеться звести будинок що називається «під себе», самостійно обравши для цього проект з урахуванням всіх своїх побажань. Фахівці стверджують, що найбільшою популярністю користуються сьогодні проекти двоповерхових будинків, оскільки це можливість за невеликий бюджет побудувати власне житло досить пристойної площі. До того ж так вдасться простіше розташувати в будинку житлові кімнати та інші приміщення, щоб користуватися ними було комфортно.

Переваги 2-поверхового будинку

Якщо розглядати одноповерхову громіздку споруду, відразу стає зрозуміло, що вона не дуже рентабельна. До того збудувати її можливо зробити тільки на великій ділянці. Якщо розглядати майбутній будинок з точки зору практичності, стане зрозуміло, що будівництво споруди в два поверхи обійдеться значно дешевше, ніж будинок одноповерховий такої ж загальної площі. Перш за все тут вдасться заощадити на покрівлі. До того ж, якщо ділянка має невелику площу, набагато розумніше залишити більше вільного простору. При бажанні там можна буде розбити садочок, побудувати гараж, лазню та альтанку.

Дуже цікаво і привабливо виглядають двоповерхові будинки з мансардою. Подивитися приклади таких будівель, а заодно і готові проекти можна на сайті ua.dom4m.com.ua/proekti-budinkiv-z-mansardoyu, де вони представлені з докладним описом. Це дозволить тим, хто вже зараз шукає відповідний проект для майбутнього будинку, зорієнтуватися та зробити замовлення. На сайті також можна замовити розробку індивідуального проекту.

Питання економії

Мабуть, найбільше варто зупинитися на економічності будівництва двоповерхового будинку. Перш за все варто уявити, наскільки меншої площі буде потрібно зводити фундамент, а це дуже витратна частина будівництва, що вимагає чималих грошей. Правда в цьому випадку буде потрібно звести більш потужний фундамент, оскільки навантаження на нього передбачається велике. Також можна розраховувати на значну економію при впорядкуванні покрівлі. Якщо споруда виросла вгору замість того, щоб зайняти більшу площу, економія може бути вельми відчутною.

Мабуть, варто згадати ще й про те, що в двоповерхових будинках спальні найчастіше знаходяться на другому або мандсардному поверхах. У денний час вони абсолютно не потребують висвітлення, та й обігрів цих зон теж можна дещо скоротити до настання вечора. В цьому випадку потрібно враховувати і те, що другий поверх завжди буде більш теплим, ніж перший. Тобто, двоповерховий будинок також передбачає значну економію ресурсів в процесі його експлуатації.