Заступниця голови фракції "Слуга Народу" у Харківській обласній раді Тетяна Єгорова-Луценко представляє рух Зе!Жінки на Харківщині. До цього депутатка пройшла ретельний відбір кандидатур на право координувати рух в регіоні.

Зе!Жінки - це жіноче крило партії "Слуга Народу", покликане працювати над реалізацією політики рівності чоловіків та жінок, а також збільшення представництва жінок у політиці. Як пояснила Тетяна Єгорова-Луценко, у чинному скликанні парламенту вперше в історії України представництво жінок склало 22%. Щодо місцевих рад, то у зв’язку з ухваленням Виборчого кодексу, де передбачена 40% квота для жінок або чоловіків, кількість жіночого представництва в місцевих радах збільшилась, подекуди вдвічі, зокрема в обласних радах. На місцях представництво жінок "Слуги Народу" - 40%.

Одне з ключових завдань нашого об’єднання - підтримка жіночого лідерства всередині партії, взаємодія в роботі депутаток. Окрім того - ми будемо підтримувати професійне зростання жінок за рахунок освітніх тренінгів, чим плануємо збільшити вплив жінок-політиків на ухвалення рішень, - пояснює Тетяна Єгорова-Луценко.

Окрім того, рух Зе!Жінки має на меті реалізувати політику гендерної рівності на національному та місцевому рівнях, зокрема, урядової програми "Пертнерство Біарріц", ініційованого першою леді України Оленою Зеленською.

Разом з командою ми будемо працювати не тільки над збільшенням політичного впливу. Ми плануємо реалізовувати проекти щодо протидії домашньому насильству, будемо працювати над розвитком безбар’єрного простору, комфортного для маломобільних груп населення, а також родин із дітьми. У планах також робота над питанням зменшення розриву в оплаті праці чоловіків і жінок. Все це - низка проблем, над якими я разом з колегами будемо працювати упродовж наступних років. І я переконана - частину з них спільними зусиллями нам вдасться вирішити, - підкреслила очільниця Зе!Жінки Харківщини Тетяна Єгорова-Луценко.