На цьому керівник Харківської ОДА наголосив у своєму виступі на першому Харківському регіональному Форумі старост.

Звертаючись до учасників форуму – керівників територіальних громад та старостинських округів – Олександр Скакун відзначив, що результатом децентралізації має стати реальне покращення умов життя українців, навіть у найвіддаленіших населених пунктах.

Позиція Президента України Володимира Зеленського щодо децентралізації та розвитку громад абсолютно чітка та зрозуміла. Результатом цих процесів має стати реальне покращення умов життя наших громадян. Українці у найвіддаленіших селах повинні мати рівні можливості з тими, хто проживає в обласних центрах та столиці, - відзначив керівник Харківської ОДА.

Він наголосив, що це стосується й можливості отримувати комплекс адміністративних послуг на місцях, для чого на Харківщині розбудовують мережу ЦНАПІВ. Але розвиток громад – це не тільки про послуги на місцях.

Це й питання сучасної медичної допомоги – і це, зокрема про будівництво сучасних амбулаторій, яке розпочали на Харківщині кілька років тому, але потім покинули недобудови. Зараз майже всі вони вже добудовані в межах Програми Президента України "Велике будівництво". Так само "Велике будівництво" - це про сучасні, комфортні та теплі школи й дитсадки. Про спортивні споруди в невеликих населених пунктах. Про якісні дороги – не тільки траси між обласними центрами, але й місцеві дороги, до яких багато років не доходили руки в української влади, - підкреслив Скакун.

Нагадаємо, в межах "Великого будівництва" лише 2021 року на Харківщині відновили 250 км доріг (з них 100 км – дороги місцевого значення). До кінця року будуть здані в експлуатацію 7 об’єктів "Великого будівництва" (на 3 з них роботи вже завершені), серед яких - дитсадки, школи, фізкультурно-оздоровчі комплекси, лікарні та заклади культури в районах.