103 газетных киоска ООО "Пресса-Харьков" прекратят свою работу в Харькове 4 июля в 11 часов. Работники этих киосков примут участие в пикетировании сессии Харьковского городского совета. В знак солидарности участие в пикете также примут члены Харьковского городского комитета профсоюза предпринимателей и работников кабельного телевидения. Об этом в распрастраненном пресс-релизе сообщил директор "Пресса-Харьков" Василий Третецкий.

По его словам, 25 июня предприниматели-арендаторы, которые работают с "Пресса-Харьков", создали собственный профсоюз и забастовочный комитет, который принял решение о забастовке. В.Третецкий заявил, что таким способом предприниматели хотят обратить внимание Харьковского городского совета на ситуацию, с которой столкнулась "Пресса-Харьков" и другие владельцы малых архитектурных форм (МАФ). Городской совет отказывается заключать договоры аренды земельных участков, на которых продолжительное время располагаются МАФы, и обвиняет предпринимателей в самовольном захвате этих участков.
"Мы уверены, что против "Пресса-Харьков" ведется  типичная рейдерская атака с участием правоохранительных и судебных органов. И поэтому мы вынуждены защищать не только себя, но и предпринимателей, которые с нами работают", - отметил В.Третецкий. Справка "SQ".
Вимоги ТОВ "Преса-Харків”
до харківського міського голови
та депутатів Харківської міської ради:

1. Припинити необґрунтований тиск на ТОВ "Преса-Харків” та приватних підприємців, які використовують для ведення комерційної діяльності малі архітектурні форми.

2. "Спростити порядок надання в оренду земельних ділянок, усунувши ґрунт для корупції в цій сфері" (з передвиборчої Програми кандидата на посаду міського голови М.Добкіна).  Для виконання цієї обіцянки ми пропонуємо  запровадити для оформлення землевідводів під МАФи принцип "єдиного вікна” та змінити затверджений міською радою "Порядок розміщення малих архітектурних форм для здійснення підприємницької діяльності у місті Харкові”.

3. Збільшити до 3-х років термін оренди земельних ділянок, на яких розміщені малі архітектурні форми.

4. Відкликати із Господарського суду Харківської області позовні заяви про нібито самовільне зайняття ТОВ "Преса-Харків” земельних ділянок.

5. Невідкладно укласти договори-оренди на 39 земельних ділянок, документи на які більше року знаходяться на розгляді у Харківській міській раді.

6. Продовжити термін оформлення землевідводів на решту земельних ділянок, на яких знаходяться газетні кіоски ТОВ "Преса-Харків”.

7. Провести у місячний термін службове розслідування за фактом фальсифікації спеціалістами відділу самоврядного контролю за використанням та охороною земель управління земельних відносин Харківської міської ради Актів обстеження земельних ділянок, зайнятих кіосками ТОВ "Преса-Харків”  (усі акти датовані одним числом, в акти внесені неправдиві відомості щодо розміру земельних ділянок та ознайомлення з актами директора ТОВ "Преса-Харків”,  у всіх актах зроблена одна й та ж помилка у написанні по-батькові директора).



 Директор ТОВ "Преса-Харків” В.Третецький.