Сім'я бізнесмена перейшла на бік РФ під час окупації частини Харківської області. Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо 48-річного колишнього підприємця, який проживав у селищі Шевченкове Куп'янського району. Його звинувачують у колабораціонізмі та держзраді.

Члени родини обвинуваченого також співпрацювали з РФ. Вони вже отримали вироки за колабораціонізм. Сина засуджено до 10 років позбавлення волі, дружину - до 9 років позбавлення волі.

Обвинувачений до повномасштабного вторгнення РФ займався бізнесом - виготовляв металеві вироби. 

За даними слідства, під час захоплення росіянами Куп'янського району чоловік налагодив дружні стосунки з представниками РФ.  Влітку 2022 року він добровільно обійняв незаконну посаду "в. о. начальника Шевченківського територіального управління Військово-цивільної адміністрації Куп'янського району Харківської області".

Обвинувачений організовував роботу незаконного управління, затверджував його штатну структуру, забезпечував видачу довідок про місце проживання громадян, займався доставкою та розподілом "гуманітарної допомоги" від РФ, брав участь у нарадах окупаційної адміністрації, на яких носив георгіївську стрічку.  

Після звільнення більшої частини Куп'янського району обвинувачений втік до РФ. Наразі він переховується від слідства та перебуває в розшуку. Його судитимуть заочно в Орджонікідзевському районному суді Харкова.  

Обвинуваченому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.  

Раніше чоловік отримав підозру за фактами публічної наруги над малим Державним Гербом України та руйнування пам'ятника на честь осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та брали участь в АТО.