Російські війська вчора, 27 серпня, обстріляли Чугуївський, Куп'янський, Ізюмський, Харківський і Богодухівський райони. Є жертви серед мирного населення, повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. 

У селі Одноробівка Богодухівського району вбито 39-річну жінку. Під час удару вона була на ділянці біля свого будинку. За попередніми даними, обстріл вели з РСЗВ. 

У тому ж селі легке поранення отримала 16-річна дівчина. Госпіталізація їй не знадобилася. Пошкоджено приватний будинок і торговий кіоск.

У селі Чернещина Ізюмського району під удар потрапили будівлі агропідприємства та приватні житлові будинки.

У смт Козача Лопань пошкоджено щонайменше 5 приватних житлових будинків, розподільний газопровід, кіоск і приватний автомобіль.

Також під обстріл потрапили села Ветеринарне і Красне Харківського району, Огірцеве і Бударки Чугуївського району, Кам'янка, Дворічна, Синьківка та інші населені пункти Куп'янського району.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що російські війська також обстріляли Колодязне, Іванівку, Кислівку і Берестове. 

Українська Гельсінська група повідомила, що з лютого 2022 року до квітня 2023 року Харківську область обстріляли 7 800 разів. Загинули, поранені або зникли безвісти 6 954 людини. В останні п'ять місяців обстріли тривали щодня, загальна кількість жертв значно зросла.