У Харкові може з’явитися Глісада Джуса. На сайт міськради зареєстрована петиція із пропозицією перейменувати в’їзд Трінклера. Його пропонують назвати на честь українського пілота Андрія Пільщикова, який мав позивний Джус. Глісада - це термін в авіації, що позначає спуск літального апарата на посадку по похилій траєкторії.

Щоб петиція була розглянута міськрадою, вона має набрати 5000 підписів протягом 90 днів. За перші три дні її підписали майже 950 людей.

Андрій Пільщиков народився у 1993 році в Харкові. Навчався у гімназії № 116. У 2010 р. поступив до Національного технічного університету «Харківський авіаційний інститут», а в 2011 р. - до Харківського університету повітряних сил, навчався на військового льотчика. Закінчивши виш, служив льотчиком-винищувачем у складі 40-ї бригади тактичної авіації.

Мав понад 400 годин нальоту на літаках ХА3-30, Л-39, МіГ-29. Отримав позивний Джус, бо він не вживав алкогольні напої, тільки сік (Juice).

Із початком повномасштабного російського вторгнення захищав небо України. В перші місяці війни боронив повітряний простір Київщини. Джус здійснив понад 100 бойових вильотів у найгарячіші ділянки фронту. Успішно застосовував нові типи авіаційного озброєння.

Загинув 25 серпня під час зіткнення двох літаків над Житомиром.