У Новобаварському районі Харкова ввечері 25 липня тролейбус збив людей на пішохідному переході. Про це повідомили в поліції.

Після цього тролейбус врізався в стовп. Зі слів водія, у нього відмовили гальма.

Забої та садна дістали троє пішоходів - 49-річний чоловік і двоє його дітей 4 і 2 років. Також травмувалися чоловік і жінка, які перебували в тролейбусі.  

Інформація про подію зареєстрована в Єдиному обліку, обставини події з'ясовуються.

Відмовити гальма можуть у будь-якій машині, і автомобіліст має бути готовий до цього.

Ось кілька способів уповільнити або зупинити авто, якщо відмовили гальма.

► Перемикайтеся на знижену передачу. Суть такого маневру в тому, щоб плавно знижувати швидкість, перемикаючи передачі з більшої до меншої. Різко переходити на першу або другу передачу з п'ятої або четвертої не можна. Гальмування має відбуватися поетапно. У випадку з коробкою-автоматом потрібно відразу перейти в ручний режим. Потім дотримуйтесь того ж алгоритму, що і на механіці.

► Якщо життю водія і пасажирів нічого не загрожує, то можна спробувати сповільнитися, притискаючись до узбіччя. При цьому важливо контролювати процес, оскільки машина може змінити напрямок руху. Переконайтеся, що маневр не завдасть шкоди іншим учасникам дорожнього руху. В екстреному випадку краще пошкодити машину, ніж ризикувати життям людей.

► Метод гальмування за допомогою ручника застосовують також у крайніх ситуаціях. Часто його поєднують разом із гальмуванням двигуном. Якщо почати такий маневр на великій швидкості, то авто може занести, оскільки колеса миттєво блокуються. Гальмувати ручником потрібно поступово, без різких ривків. Водій повинен плавно збільшувати зусилля, які прикладає до важеля.