Більше студентів Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна отримуватимуть стипендії, про це повідомили у пресслужбі університету.

У 2023 році фінансування з державного бюджету було недостатнім для повного покриття витрат на виплату стипендій в університеті. Ще у квітні 2023 року виш повідомляв про те, що грошей на виплату стипендій не вистачає. Тому в листопаді було прийняте рішення скоротити розмір стипендій, але виплачувати усім бюджетникам, які її отримують.

Так, у березні 2023 року Каразінський отримав стипендіальне забезпечення для 18% осіб. Але до червня вдалося підняти цей відсоток до 25%. Зазвичай, стипендію отримують 40% студентів денної форми навчання.

  • звичайна стипендія - 2 000 грн;
  • підвищена - 2 910 грн;

У жовтні 2023 університет отримав додатково 9 млн 740 тис грн від Міністерства освіти та науки України на виплату стипендій. Завдяки цьому виш зміг збільшити відсоток стипендіатів до 36%.

Тепер же, у січні 2023 року, в виші заявили, що Каразінський отримав належне фінансування на стипендіальне забезпечення. Тепер університет вийшов на 40% стипендіатів, серед них ліміт стипендіатів-відмінників — 2%.

Очікується, що всі скореговані виплати, зокрема і за січень, надійдуть у лютому.

Будівлі Каразінського університету сильно постраждали від російських обстрілів. Після ракетного удару 2 січня у головному корпусі було пошкоджено 550 вікон. Знайти реквізити для благодійного внеску для Каразінського університету можна тут.