Французькі благодійники відновлять близько 100 зруйнованих будинків у Чугуєві. Про це пишуть "Новини Чугуєва".

21 листопада Чугуївська міська військова адміністрація підписала меморандум із французькою гуманітарною організацією ACTED.

Допомогу отримають представники соціально вразливих категорій, чиї квартири або приватні будинки постраждали від військових дій, але які з об'єктивних причин не можуть подати заявку на відшкодування через "єВідновлення". Зокрема, це місцеві жителі, які не можуть надати перелік необхідних документів або не мають смартфона. 

На допомогу від ACTED можуть розраховувати лише ті, хто не отримував її раніше від держави чи інших благодійних організацій. 

Ремонтуватимуть житло, яке зазнало легких або середніх пошкоджень. Об'єкт спочатку обстежать, потім ACTED самостійно визначить підприємство, яке проведе ремонт.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ до осені 2022 року значна частина Чугуївського району була окупована. Лінія зіткнення проходила недалеко від міста. Але й після звільнення району Чугуїв зазнає ракетних ударів. 

У ніч на 29 червня армія РФ завдала удару ракетами С-300. Постраждали житлові будинки. У ніч на 16 листопада знову обстріляли місто ракетами С-300. І знову під удар потрапили житлові будинки.

Через значні пошкодження деякі житлові будинки в Чугуєві доводиться зносити. Наприкінці вересня міська влада повідомила, що потрібно знести два будинки на Кріпосному узвозі.