Будівлю російського банку продають у центрі Харкова. Про це повідомляє Харківський антикорупційний центр із посиланням на Prozorro.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб вдруге виставив на продаж колишній офіс акціонерного товариства "Міжнародний Резервний Банк" на вулиці Донця-Захаржевського, 2. Стартова вартість будівлі 97,13 млн грн.

Загальна площа приміщень - 3,6 тис. кв. метрів. Частина будівлі є пам'яткою архітектури місцевого значення. 

Торги відбуватимуться за англійською моделлю аукціону: протягом трьох раундів, які тривають по три хвилини, зареєстровані учасники змагаються за лот і підвищують свої ставки. Інформація про учасників розкривається автоматично, після завершення аукціону.

Торги планують провести 22 листопада. 

У вересні будівлю вже намагалися продати. Початкова ціна була 171,3 млн грн, але покупців не знайшлося. 

Раніше в Україні діяло дочірнє підприємство "Сбербанку" Росії. Наприкінці 2021 року українське акціонерне товариство "Сбербанк" змінило назву на "Міжнародний Резервний Банк". Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розпочав ліквідацію "МР Банку" 25 лютого 2022 року на підставі рішень правління Національного банку України про відкликання банківських ліцензій та ліквідацію. У травні 2022 року президент увів у дію рішення РНБО "Про примусове вилучення в Україні об'єктів права власності Російської Федерації та її резидентів".