Новим в.о. ректора Харківського національного аерокосмічного університету ім. Жуковського "Харківський авіаційний інститут" став Олексій Литвинов. Сьогодні, 15 вересня, його представили колективу вишу, повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

До цього призначення Литвинов очолював обласний Департамент науки і освіти. На цій посаді він змінив Віталія Зайцева, який був призначений лише 10 днів тому.

Вибори ректора в ХАІ мали відбутися в травні 2023 року. Їх перенесли на червень, а пізніше - скасували. Про нову дату проведення виборів інформації немає.

Олексій Литвинов - доктор юридичних наук, професор, заслужений працівник освіти України. Понад 20 років працював у системі вищої школи Харківської області.

Закінчив магістратуру Університету внутрішніх справ. Працював завкафедрою кримінального права та кримінології. Полковник міліції у відставці. Опублікував понад 350 наукових і навчально-методичних праць, зокрема 12 монографій і 8 підручників.

Є заступником головного редактора "Вісника Кримінологічної асоціації України", а також членом редколегій низки наукових періодичних видань з юриспруденції, відповідальним секретарем Кримінологічної асоціації України, членом ГО "Всеукраїнська асоціація кримінального права", Координаційного бюро з проблем діяльності судових і правоохоронних органів Національної академії правових наук України. Засновник наукової кримінологічної школи.