Українські військові змінили свої позиції в районі села Лук'янці в Харківській області. Про це повідомляють у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ від 14 травня.

Лук'янці - село недалеко від україно-російського кордону. До війни тут проживало понад 1 200 осіб. За кілька кілометрів на південний захід від Лук'янців розташоване велике село Липці.

У Генштабі зазначили, що в районі Лук'янців росіяни скинули 10 КАБів. Щоб уникнути втрат, українські підрозділи змінили позиції.

ЗСУ відбили одну атаку росіян на напрямку Шебекине (РФ) - Вовчанськ. Тут, за даними Генштабу, ситуацію контролюють українські військові. 

Станом на ранок українські військові прочісують міську забудову у Вовчанську. Втрати росіян на цьому напрямку за поточну добу склали 4 особи та 5 одиниць озброєння і військової техніки.

Війська РФ почали наступ на півночі Харківської області 10 травня. За даними секретаря РНБО, російське командування задіяло понад 30 тис. осіб. Найгарячіші напрямки - Вовчанський і Липецький. За оцінкою аналітиків, командування РФ намагається відволікти сили з інших ділянок спільного фронту, зокрема, з Донецької області, а також - узяти Харків у півкільце з півночі, заходу і сходу.