На харківському напрямку Сили оборони України ведуть контрударні дії в районах прикордонних сіл Стрілеча, Красне, Морозовець, Олійникове, Лук'янці, Гатище та Плетенівка. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Назар Волошин.

За словами Волошина, на харківському напрямку ворог перекидає резерви та застосовує значні сили піхоти і бронетехніки, а також дрони різного типу. Росіяни розвивають наступальні дії на двох напрямках: Липці та Вовчанськ, а також намагаються розширити фронт.

Представник ОСУВ "Хортиця" зазначив, що резервні підрозділи ЗСУ розгортаються там, де ворогу вдалося просунутися. Українські захисники діють на підготовлених оборонних рубежах, щоб повністю зірвати ворожий наступ і знищити ворога, який намагається прорвати оборону.

Крім цього, ухвалено рішення посилити бойові підрозділи додатковими підрозділами зі складу резерву.

За словами голови ХОВА Олега Синєгубова, на півночі Харківщини тривають бої в сірій зоні.

"Основне завдання - стабілізувати лінію фронту. У нас дійсно збільшилася сіра зона, збільшилася кількість населених пунктів, на територіях яких ведуться бойові дії. Наші воїни намагаються тримати свої позиції, зустріли ворога боєм. Ситуація дійсно досить важка, але повністю контрольована нашими військами", - сказав Синєгубов.