Вища рада юстиції 31 травня на засіданні призначила головою Апеляційного суду Харківської області Андрія Солодкова. Нового керівника 1 червня представить колективу голова Вищого спеціалізованого суду України з розгляду кримінальних та цивільних справ Леонід Фесенко.

Подання про призначення А.Солодкова на цю посаду Рада суддів загальних судів внесла до Вищої ради юстиції 5 травня. До цього А.Солодков обіймав посаду секретаря палати у цивільних справах Апеляційного суду, ще раніше працював суддею Дзержинського райсуду Харкова.

Довідка "SQ". 24 березня з посади голови Апеляційного суду Харківської області був звільнений Михайло Бородін.

Солодков Андрій Андрійович народився 12 березня 1968 р. У 1991 р. закінчив Національну юридичну академію України ім. Ярослава Мудрого. У 1991-1996 рр. працював у Харківській транспортній прокуратурі і Південній транспортній прокуратурі. У 1996 - 2006 рр. - суддя Дзержинського районного суду Харкова. З 2006 р. працює в Апеляційному суді Харківської області (суддя, заступник голови палати у цивільних справах, секретар судової палати у цивільних справах). Президент асоціації суддів Харківської області. Одружений, виховує двох дітей.