На избирательных участках Харьковской области установят веб-камерыНа виборчих дільницях Харківської області планується встановити веб-камери, щоб кожен охочий міг стежити за ходом виборчого процесу в режимі онлайн в інтернеті. Про це 25 січня заявив журналістам голова Харківської облдержадміністрації (ХОДА), голова Харківської облорганізації Партії регіонів (ПР) Михайло Добкін.

За його словами, в ХОДА наступного тижня запланована нарада на тему проведення виборчої кампанії, і одним з питань стане обговорення можливості встановити відеоспостереження. "Якщо коштів на обладнання камерами всіх дільниць не вистачить, ми встановимо їх хоча б на найбільших дільницях і на тих, де найчастіше виникають скарги на роботу виборчих комісій", - зазначив губернатор. "Зробимо це для того, щоб у найзапекліших буркотунів не залишалося шансів на "біле" говорити "чорне", - заявив М.Добкін.

Він також зазначив, що, як і будь-яка виборча кампанія, майбутні перегони виборів до парламенту будуть супроводжуватися великою кількістю звинувачень. "І, ймовірно, нас (Партію регіонів - "SQ") будуть звинувачувати в тому, що ми намагається вкрасти голоси виборців. Ми маємо стабільну підтримку, незважаючи на заяви про падіння рейтингу партії. Ми, як ніхто інший, зацікавлені в тому, щоб вибори пройшли максимально чесно і відкрито", - підкреслив М.Добкін.

Він обгрунтував свою упевненість у підтримці виборців тим, що на 165-ти довиборах, які пройшли на території Харківської області після виборів до органів місцевого самоврядування (після жовтня 2010 р.), 78% мандатів дісталося представникам ПР, а ще 10% - самовисуванцям, які, отримавши перемогу, також вступили до ПР.

"Десь були округи з 50-ма мешканцями, десь - з кількома десятками тисяч. Але тенденція абсолютно ясна. Жодного представника опозиції серед тих, хто виграв вибори, не було. Мало того, були лічені рази, коли вони займали 2-е або 3-е місця. Я не думаю, що електоральні настрої в нашій області сильно зміняться до кінця року", - сказав М.Добкін.

Відповідаючи на запитання про дії опозиції в регіоні, він зазначив, що опозиції не помічає і не помічав її тоді, коли керівник облорганізації ВО "Батьківщина" Арсен Аваков до свого від'їзду перебував на території області. "100 або 200 осіб, які збираються біля Качанівської колонії (там відбуває ув'язнення лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко - "SQ") - це не демонстрація сили, це ганьба. Я не знаю даних по Україні, ми будемо вибори проводити в Харківській області, так я можу сказати, що рейтинг БЮТ тут стабільно падає. Думаю, що нашим головним конкурентом на виборах будуть комуністи, а не БЮТ. На третьому місці може бути "Фронт змін" чи партія Сергія Тігіпка "Сильна Україна", якщо вона не об'єднається з нами", - заявив М.Добкін.

Довідка "SQ". Парламентські вибори пройдуть в Україні у жовтні 2012 р.