Кандидатура С. Чернова выдвинута на должность председателя Харьковского облсоветаГолова Харківської облдержадміністрації, депутат Харківської облради Михайло Добкін 25 листопада на першій сесії облради VI скликання запропонував кандидатуру Сергія Чернова на посаду голови облради. Депутати зустріли пропозицію оплесками, інших кандидатур не надійшло.

Голова облради обирався таємним голосуванням. Головою лічильної комісії обрана Наталія Левченко (Партія регіонів).

Після проведення голосування вона повідомила, що зі 136 депутатів у голосуванні взяли участь 114. С.Чернова підтримали 110 депутатів, проти - 2, утрималися - 2.

С.Чернов у своєму виступі перед депутатами зазначив, що проблема сталого розвитку області вимагає відмови від короткострокового прогнозу розвитку. "Зараз область працює над створенням стратегії розвитку області до 2020 р. Цю стратегію представлять депутатам на наступних сесіях", - зазначив С.Чернов.

За його словами, один із пріоритетів роботи облради - збереження промислового потенціалу, відродження престижу робітничих професій, підготовка кваліфікованих кадрів, здатних працювати на сучасному обладнанні. Ще один пріоритет - сільське господарство. "В умовах зростання цін на продовольство в світі буде необачно не використовувати потенціал області. Потрібно створити належні умови для роботи сільгоспвиробників. Необхідно також залучати інвестиції в область", - зазначив С.Чернов.

За його словами, облрада також спільно з виконавчою владою працюватиме над соціальним розвитком області. "Для нас справа честі, щоб область стала флагманом позитивних змін в Україні", - зазначив С.Чернов.

"Мій принцип - почути кожну політичну силу, яка представлена в облраді. Позиція кожного депутата буде взята до уваги, незалежно від того, до якої партії він належить. Конструктивна робота - це те, чого чекає від нас суспільство", - зазначив С.Чернов .

Довідка "SQ". С.Чернов народився 22 серпня 1961 р. у м.Краснограді (Харківська обл.). У 1983 р. закінчив Харківський інститут механізації та електрифікації сільського господарства (спеціальність - механізація сільського господарства, кваліфікація - інженер-механік). У 1999 р. закінчив Харківську філію Міжрегіональної академії державного управління при Президентові України (спеціальність - державне управління, кваліфікація - магістр державного управління). У квітні 2006 - жовтні 2008 рр. - заступник голови Харківської облради. З 7 жовтня 2008 р. - голова Харківської облради.