Дело об организации наркотрафика первыми лицами Харькова было сфабриковано В. Развадовским 
Справу про організацію наркотрафіку першими особами Харкова було сфабриковано колишнім начальником Головного управління МВС України в Харківській обл. Віктором Развадовським та міліціонерами, які самі були причетні до торгівлі наркотиками. Про це 20 липня заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в інтерв'ю інформагентству "УНІАН".

"Коли співробітники СБУ заарештували в Харкові цілу мережу наркоторговців, серед них опинилися і люди в погонах. Третина з них - міліціонери, які разом з В. Развадовським робили запити, підписували і передавали до судів матеріали. Їх затримували з мішками трамадолу, з героїном, кокаїном, маковою соломкою. Це вони організовували мережу збуту, яку однознанчо можна назвати словом "наркотрафік", - заявив М. Добкін.

"Мине небагато часу, і стануть відомі прізвища людей, які замовляють компрометуючу інформацію, яка використовувалася членами комітету Верховної Ради, інтернет-ресурсами, телебаченням. Я думаю, що особи, які знаходяться під слідстовм, розкажуть, хто їм давав команди і хто їх "кришував". Будуть виявлені, затримані і, я впевнений, заарештовані негідники, які, замість того щоб оберігати наших дітей і все наше суспільство від цієї зарази, поширюють її", - зазначив М. Добкін.

Довідка "SQ". Колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко 21 серпня 2008 р. підтвердив існування представлення МВС, в якому йдеться про те, що харківський міський голова Михайло Добкін, секретар Харківської міськради Геннадій Кернес і депутат Харківської облради Дмитро Добкін вживали наркотики. Головне слідче управління МВС в 2008 р. розслідувало кримінальну справу стосовно Ігоря Гаврилова за фактом скоєння злочину, передбаченого ч.3 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення або збут наркотичних речовин) Кримінального кодексу України.

Під час допиту І. Гаврилов дав свідчення, що неодноразово вживав наркотики разом з Д. Добкіним. У цій же справі був допитаний колишній депутат Московської райради Олег Медведєв, який дав свідчення, що І. Гаврилов продавав наркотики у 2004 - 2006 рр. О. Медведєв повідомив, що він уживав наркотики разом з Д. Добкіним, купував наркотики у сина Г. Кернеса - Кирила. За інформацією О. Медведєва, він часто бував у квартирі у Д. Добкіна, де вживав наркотики разом з ним і М. Добкіним, крім того, як повідомив О. Медведєв, М. Добкін неодноразово дзвонив йому і просив дістати кокаїн і для Г. Кернеса.