Принят новый Налоговый кодекс (дополнено)Верховна Рада України 18 листопада прийняла у другому читанні і в цілому проект Податкового кодексу України в редакції Кабінету міністрів. За відповідне рішення проголосували 269 народних депутатів. Про це повідомило інформагентство "РБК-Україна".

Також парламентарії ухвалили окремий закон, який вносить зміни до чинного законодавства у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу.

Перед голосуванням голова парламентського Комітету з питань митної та податкової політики Віталій Хомутиннік і міністр фінансів України Федір Ярошенко пообіцяли народним депутатам підготувати до завтрашнього засідання законопроект про внесення змін до Податкового кодексу, в якому врахувати всі пропозиції і зауваження, висловлені під час сьогоднішнього засідання.

Довідка "SQ". 7 жовтня Верховна Рада прийняла в першому читанні проект Податкового кодексу, внесений Кабінетом міністрів України. 16 листопада парламент розпочав розгляд проекту в другому читанні. У проекті кодексу 340 статей. Під стінами Верховної Ради 16-18 листопада проходив мітинг протесту підприємців проти проекту нового кодексу, подібні акції відбуваються в багатьох містах України.