"Новий Податковий кодекс дає підприємцям можливість вибрати ту модель розвитку бізнесу, яка є найбільш прийнятною для них, оскільки дозволяє диференціювати оподаткування залежно від розміру бізнесу", - заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Юрій Сапронов. Про це повідомив офіційний сайт ХОДА.

За словами Ю.Сапронова, закладені в новому Податковому кодексі ставки податків будуть вигідні не тільки державі та місцевим бюджетам, але й самим підприємцям. "Якщо підприємець отримує сукупний річний дохід не більше 300 тис.грн., він може працювати на єдиному податку, який піде до місцевого бюджету. Якщо обіг збільшується і дохід зростає до 3 млн.грн., підприємець переходить у категорію малого бізнесу з 0%-вою ставкою податку на прибуток протягом п'яти років. З доходу понад 3 млн. грн. сплачують 19% податку на прибуток, який до 2014 р. буде знижено до 16%. Це буде найнижчий податок на прибуток у Східній Європі ", - підкреслив заступник губернатора.

Довідка "SQ". Верховна Рада 7 вересня визнала такою, що втратила силу, свою постанову від 17 червня про прийняття за основу проекту Податкового кодексу. Кабінету міністрів доручено невідкладно подати до Верховної Ради новий проект Податкового кодексу з урахуванням результатів всенародного обговорення.