Збори акціонерів ПАТ "Харківметробуд" прийняли рішення про припинення емітента шляхом ліквідації у зв'язку з визнанням банкрутом. Про це повідомили "SQ" у Східному територіальному управлінні Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку з посиланням на інформацію емітента.

За даними Нацкомісії, про зміну складу посадових осіб повідомили в ПрАТ "Харьківхарчопром", САТ "Васищево", ПрАТ "Ольховатка", ВАТ "Важпромелектропроект", ПАТ "Харківський хлібокомбінат "Слобожанський", ЗАТ "Український науково-дослідний інститут вогнетривів ім.О.Бережного", ПрАТ "Філіп Морріс Україна".

 

 Довідка "SQ". У квітні 2009 р. в Господарському суді Харківської області почався розгляд справи про банкрутство "Харківметробуду". Ініціював її кредитор - управління Пенсійного фонду України в Київському районі Харкова. 16 листопада суд прийняв рішення про санацію ВАТ "Харківметробуд" строком на один рік. Керівником санації була призначена арбітражний керуючий Оксана Кузнєцова.

У березні 2010 р. ФДМ продав державний пакет 50% +1 акція "Харківметробуду" компанії "Південспецбуд" за 3,02 млн.грн. Пізніше ФДМ через суд хотів повернути акції "Харківметробуду" через невиконання покупцем умов договору купівлі-продажу, але суд позов не задовольнив. 15,04% компанії належить "Tudorabbey авіації" (Великобританія, офіс в Києві), 10,55% - компанії "Arca Investments" (Словаччина) і 11,73% - компанії "Arca Сapital Bohemia" (Чехія).

27 лютого 2012 "Харківметробуд" за рішенням зборів акціонерів звернувся в госпсуд з проханням порушити справу про своє банкрутство. Таке рішення пов'язане з відсутністю джерела фінансування та великою заборгованістю підприємства. Загальна сума боргу "Харківметробуду" становить 177 тис.грн.