Близько 100 мітингів і пікетів провели в Харківській області в 2010 р. представники політичних партій та громадських організацій. Про це повідомили в управлінні внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю Харківської облдержадміністрації (ХОДА), поінформував сайт ХОДА.

За інформацією управління, основна протестна активність протягом року "була зосереджена навколо питань, які не отримали підтримки основної маси населення". Зокрема, це були акції щодо будівництва дороги в Центральному парку культури і відпочинку ім.М.Горького, протести працівників ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка", ДП "Харківський завод електроапаратури" та ДП "Харківський електромеханічний завод" щодо погашення боргів із зарплати, протести студентів - проти затвердження переліку платних послуг у ВНЗ, приватних підприємців - проти заборони продажу "second hand", а також протести захисників безпритульних тварин. Найбільш масовим став мітинг проти прийняття Податкового кодексу, очолений Харківською міською профспілкою підприємців і профспілкою таксистів, який відбувся 16 листопада.

Довідка "SQ". Кількість членів усіх обласних організацій політичних партій, на 1 жовтня 2010 р. - 325 тис. осіб. В області зареєстровано 167 обласних організацій політичних партій.