У Харківській області виготовлені і зареєстровані водогосподарські паспорти на 682 водних об'єкти. Про це 6 травня на селекторній нараді в Харківській облдержадміністрації повідомив заступник начальника Харківського обласного виробничого управління меліорації і водного господарства (облводгосп) Віктор Бойко. За його словами, паспортизація водогосподарських об'єктів проводиться для планування режимів їх роботи та визначення їх технічного стану. Ця робота проводиться за рішенням Ради національної безпеки й оборони України від 16 лютого 2010 р. місцевими органами виконавчої влади.

За словами В.Бойка, оскільки в області побудовано 57 водосховищ і 2 тис. 538 ставків, то належить ще виконати велику роботу з їх паспортизації. Ще одна робота, яку належить виконати місцевій владі - оформлення договорів оренди ставків. "На 1 січня 2011 р. в оренду передано 865 ставків. З облводгоспом узгоджені 425 договори оренди, що складає тільки 49% від загальної кількості наданих в оренду ставків. Найгірше йде робота в Борівському, Дворічанському, Кегичівському, Коломацькому, Первомайському та Сахновщинському районах", - повідомив В.Бойко.

Довідка "SQ". Площа 57 водосховищ Харківської області складає 32,8 тис.га, і 2 тис. 538 ставків - 13,2 тис.га. Надходження збору від користування земельними ресурсами під водними об'єктами області за 2010 р. склали 45 тис.грн., за перший квартал 2011 р. - 5 тис.грн.