Новий Податковий кодекс опублікований в газеті "Голос України" (№ № 229-230 від 4 грудня). Кодекс набере чинності 1 січня 2011 р. Одночасно в "Голосі України" опубліковано закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу".
 

Довідка "SQ". 18 листопада Верховна Рада прийняла Податковий кодекс. З 16 листопада у Києві та інших містах країни пройшли акції протесту підприємців проти прийняття цього кодексу, в столиці на Майдані Незалежності було розбито наметове містечко підприємців. У Харкові, зокрема, масові акції пройшли 25 і 29 листопада. Підприємці вимагали від В. Януковича ветувати документ. 30 листопада президент України В. Янукович заявив, що він наклав вето на Податковий кодекс.

2 грудня в парламент надійшли 25 сторінок поправок президента України до Податкового кодексу. Близько 16.10 Верховна Рада приступила до розгляду нової редакції Податкового кодексу, о 16.45 нова редакція кодексу була прийнята. 3 грудня В. Янукович підписав Податковий кодекс.