У Харкові відкриється почесне консульство Словаччини. Про це 1 листопада на зустрічі з харківським міським головою Геннадієм Кернесом повідомив надзвичайний і повноважний посол Словаччини в Україні Павол Гамжик, передав сайт міськради.

"Сподіваємося, що почесне консульство відкриють за кілька місяців. Згода з боку Словаччини вже є, чекаємо відповіді з боку України. Причини такого кроку прості: ми відбираємо перспективні міста та області, де вже є словацькі інвестиції, де успішно розвиваються контакти", - зазначив посол.

За інформацією сайту Харківської облдержадміністрації (ХОДА), з П.Гамжиком зустрівся також заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. На зустрічі також були присутні представники словацьких бізнес-кіл. У ході зустрічі обговорювалися питання розвитку двосторонньої співпраці між Харківською областю та Трнавским краєм, впровадження когенераційних установок і збереження енергії в житлово-комунальному господарстві регіону.

П.Гамжик акцентував увагу на необхідності поглиблення співпраці регіонів. У свою чергу Ю.Сапронов відзначив, що для цього найближчим часом буде узгоджена дорожня карта з реалізації договору про співпрацю з Трнавским краєм у 2012 році, в рамках якої пройдуть робочі зустрічі підприємців і торговельно-промислових палат.

Штефан Кошован, директор словацького підприємства "STM Power", яке займається проектами в області гідро-, тепло- та атомної енергетики, відзначив зацікавленість словацьких бізнесменів не тільки в постачанні обладнання в регіон, але і в інвестиційних проектах. У результаті зустрічі сторони домовилися, що в ХОДА розглянуть пакет пропозицій від "STM Power" спільно з керівництвом Південної залізниці, "Харківобленерго" та підприємств житлово-комунальної сфери.