Співробітники прокуратури Харкова і СБУ учора, 30 березня, затримали членів злочинного угруповання, яке виробляло в Харкові і продавало за кордон заборонені анаболіки для культуристів. Правоохоронці вилучили великі партії товару - десятки тисяч таблеток і флаконів препаратів. Про це 31 березня повідомив журналістам прокурор Харкова Євген Попович.

У справі затримано 5 молодих людей віком від 27 до 31 року, мешканці Харкова та Запоріжжя. Троє з них - випускники Харківської академії фізкультури. За словами Є.Поповича, підозрювані налагодили виробництво препаратів "Декабол", "Туранабол" та інших на базі заборонених психоактивних речовин "метанандіенон" і "нандролон". Їх звинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст.321 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво сильнодіючих речовин). Причетних до цієї справи може бути до 12 осіб.

"У молодих людей був так би мовити "спонсор". Це мешканець Запоріжжя, відома у певних колах людина", - заявив Є.Попович. Ця людина поки не затримана.

"Шість флаконів того препарату, який ми вилучили, - це вже вважається особливо великою партією. А ми вилучили їх 70 ящиків, десятки тисяч, у Кримінальному кодексі немає визначення для таких розмірів", - зазначив Є.Попович. За його словами, препарати виробляли на території одного з науково-дослідних інститутів і розвозили по квартирах. У ході слідства прокуратура обшукала 7 квартир і 15 складських приміщень, а також провела контрольну закупівлю препарату. "Самі підозрювані оцінюють вилучену у них партію в 500 тисяч доларів", - зазначив Є.Попович.