У Києві заарештований харків'янин, член редколегії газети "Слов'янська єдність" Ігор Гаркавенко. Його звинувачують у тому, що він забивав металеві прути для наметів у гранітне покриття Майдану під час протестів підприємців проти Податкового кодексу (за ст.194 Кримінального кодексу - умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах, карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян або виправними роботами терміном до двох років, або позбавленням волі терміном до трьох років). Про це 29 грудня повідомив "SQ" головний редактор газети "Слов'янська єдність" Олександр Урусов.

За його словами, І.Гаркавенка і ще двом активістам наметового містечка підприємців 28 грудня постановою Шевченківського райсуду Києва було обрано запобіжний захід "утримання під вартою". "Насправді його судять за участь у мирній акції протесту. Йому "світить" три роки в'язниці", - заявив О.Урусов.

Як раніше повідомляв "Українській правді" лідер "підприємницького Майдану" Олександр Данилюк, І.Гаркавенко жив у наметовому містечку і брав участь в акціях протесту. "Міліціонери затримали І.Гаркавенка ще 25 грудня і відвезли до райвідділу. За його власними словами, в райвідділі йому вибили два зуби", - заявив О.Данилюк.

Довідка "SQ". 36-річний І.Гаркавенко в 1990-х рр. був засуджений на 9 років за підпал Ізраїльського інформаційного центру, займався створенням "Української народно-революційної армії", обвинувачувався в підпалі штаб-квартири Харківського УНСО і приміщення організації "Просвіта". У різний час співпрацював з Націонал-більшовицькою партією, Народно-національної партією, Російською національною єдністю і євразійським рухом Олександра Дугіна.