Сьогодні, 28 квітня, в Харкові відкрили меморіальну дошку службовцю Збройних сил України Володимиру Березюку, який загинув 22 березня під час відбиття збройного нападу на військову частину. Як повідомили "SQ" у регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України, на церемонії відкриття були присутні батьки В.Березюка, товариші по службі та друзі загиблого солдата.

"Володимир був справжнім чоловіком і чудовим солдатом. Якби не його професійні дії, в той день жертв було б більше. Від імені всього складу військової частини я виношу подяку родині солдата за виховання героя", - зазначив начальник 164-ї радіотехнічної бригади Руслан Гринчак.

Батько загиблого солдата Володимир Березюк зазначив, що не тримає зла на керівництво частини і з розумінням ставиться до події.

Пам'ятна дошка виконана у вигляді гранітної плити із зображенням обличчя захисника Вітчизни, датами його життя і коротким описом подвигу. Вона була виготовлена ​​на добровільні пожертвування військовослужбовців частини. Після відкриття меморіальної дошки всі присутні вирушили на могилу військовослужбовця на міському кладовищі № 15.

Довідка "SQ". 22 березня близько 4.00 у Харкові був скоєний напад на караул військової частини А-1451 радіотехнічних військ. Нападниками виявилися два брати 1970 і 1979 рр. народження, вони мали на меті заволодіти армійською зброєю (в караульному приміщенні зберігалися автомати Калашникова та боєприпаси до них). Злочинці були озброєні обрізом мисливської рушниці і ножами. Вони напали на солдата строкової служби В.Березюка і завдали йому сім ножових поранень. Від отриманих ран солдат помер. Після цього інший солдат, І.Шило, вибив обріз з рук нападника, а начальник варти О.Гурін застрелив одного з нападників зі свого пістолета.