Громадська організація "Вікімедіа Україна" розпочинає проект презентації в інтернеті вулиць Харкова. Про це 27 квітня повідомив журналістам прес-секретар "Вікімедіа Україна" Сергій Петров. За його словами, кожен мешканець міста може вийти на свою вулицю, зробити фотографії та розмістити їх на сторінках "Вікімедіа Україна", тому очікується, що проект отримає підтримку харків'ян.

Як зазначив С.Петров, пілотні проекти розміщення на сторінках "Вікіпедії" статей про різні міста України вже пройшли, наприклад, у Київській і Житомирській областях. У Харкові проект буде реалізований спільно з місцевим відділенням Національної спілки краєзнавців України. В рамках другої української "Вікіконференціі" (вона пройде в Харкові 28-29 квітня) учасники заходу зможуть взяти участь у пішохідній прогулянці-екскурсії Харковом. За результатами екскурсії будуть створені сторінки в українській "Вікіпедії".

За словами С.Петрова, проект презентації вулиць може бути корисний харків'янам, які мешкають за кордоном. У цілому і проект, і конференція покликані збільшити кількість читачів і редакторів української "Вікіпедії". "У Харкові зараз мешкає близько 20 редакторів української "Вікіпедії", що дуже мало для такого великого міста. Редакторів російської "Вікіпедії" - близько 50. Така ситуація характерна й для інших європейських міст, у яких читачів набагато більше, ніж редакторів. Ми маємо намір докорінно змінити ситуацію, адже кожна людина має певні знання й може стати редактором тих чи інших статей у "Вікіпедії",- зазначив С.Петров.

Довідка "SQ". Організатором "Вікіконференціі" є громадська організація "Вікімедіа Україна". Співорганізаторами "Вікіконференціі" виступають Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна, громадське об'єднання "Поступ", благодійний фонд "Ренесанс".

Громадська організація "Вікімедіа Україна" - українська некомерційна громадська організація, яка є регіональним відділенням фонду "Вікімедіа". "Вікімедіа Україна" популяризує вікіпроекти "Вікімедіа" на території України, зокрема, "Вікіпедію", а також сприяє розвитку вікіспівтовариства - редакторів, які гуртуються навколо "Вікіпедії" та інших проектів фонду "Вікімедіа". Перша українська вікіконференція відбулася 17 вересня 2011 р. у Львові. Вона зібрала близько 50 вікіпедистів і гостей. Українська "Вікіпедія" - україномовний розділ всесвітньої онлайн-енциклопедії "Вікіпедія", яка налічує понад 380 тисяч статей і понад 2100 зареєстрованих користувачів, які внесли за останній місяць мінімум одну правку до "Вікіпедії".