Друга українська "Вікіконференція", в якій візьмуть участь вікіпедисти з України, пройде в Харкові 28-29 квітня. Про це повідомили "SQ" в оргкомітеті конференції. У перший день конференції будуть представлені видання громадської організації "Вікімедіа Україна" й підписана угода про співпрацю з Харківським національним університетом ім.В.Каразіна. У цей день планується заслухати й обговорити близько 10 доповідей, що стосуються різних проблем і перспектив розвитку української "Вікіпедії" і діяльності громадської організації "Вікімедіа Україна", а також з питань залучення до "Вікіпедії" вільних знань.

Як зазначили в оргкомітеті, у неділю, 29 квітня, будуть проведені дискусії, що стосуються шляхів активізації співпраці "Вікімедіа Україна" з громадськими організаціями та культурними установами, відбудуться майстер-класи з основ редагування "Вікіпедії". Вхід на всі заходи "Вікіконференціі" - вільний.

Довідка "SQ". Організатором "Вікіконференціі" є громадська організація "Вікімедіа Україна". Співорганізаторами "Вікіконференціі" виступають Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна, громадське об'єднання "Поступ", благодійний фонд "Ренесанс".

Громадська організація "Вікімедіа Україна" - українська некомерційна громадська організація, яка є регіональним відділенням фонду "Вікімедіа". "Вікімедіа Україна" популяризує вікіпроекти "Вікімедіа" на території України, зокрема, "Вікіпедію", а також сприяє розвитку вікіспівтовариства - редакторів, які гуртуються навколо "Вікіпедії" та інших проектів фонду "Вікімедіа". Перша українська вікіконференція відбулася 17 вересня 2011 р. у Львові. Вона зібрала близько 50 вікіпедистів і гостей. Українська "Вікіпедія" - україномовний розділ всесвітньої онлайн-енциклопедії "Вікіпедія", яка налічує понад 380 тисяч статей і понад 2100 зареєстрованих користувачів, які внесли за останній місяць мінімум одну правку до "Вікіпедії".