Угода з продажу харківського футбольного клубу "Металіст" тривала більше місяця. А переговори з продажу клубу - ще довше. Про це заявив "SQ" голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Тому, за словами губернатора, говорити про те, що причиною продажу клубу послужив намір передати обласний спорткомплекс "Металіст" у власність міста, буде неправильно.

Також Добкін підтвердив, що харківський клуб купив Сергій Курченко, який, за словами губернатора, досить успішний бізнесмен і компетентна людина. "Курченко - новий власник клубу "Металіст", а чи захоче він публічності (щоб бути президентом клубу), це інше питання", - підкреслив Добкін. До слова, як повідомили "SQ" власні джерела, існує варіант, за якого президентом клубу може стати син президента України Віктор Янукович.

Також Добкін відзначив, що не коректно говорити, що Олександр Ярославський склав з себе повноваження президента ФК "Металіст" і передав зобов'язання з його фінансування іншому інвестору. "Ярославський продав клуб, це приватна власність", - підкреслив губернатор.

Окрім того, Добкін відзначив, що хотів, щоб після після продажу клубу весь менеджмент залишився, зокрема, генеральний директор футбольного клубу "Металіст" Сергій Волик і головний тренер команди Мирон Маркевич. Також губернатор додав, що надалі, при будь-яких розкладах, фінансування "Металіста" буде однозначно не меншим, а то й більшим, ніж зараз.

Він додав, що найближчим часом проведе переговори з новим власником клубу про подальші плани співпраці, якому, в тому числі, буде запропоновано і викупити стадіон "Металіст".

Довідка "SQ". Сьогодні стало відомо, що новим президентом харківського футбольного клубу "Металіст" стане, найімовірніше, 27-річний бізнесмен Сергій Курченко, який є власником низки компаній, зокрема, в газовій сфері. Пізніше на офіційному сайті харківського клубу з'явилася інформація про те, що група компаній "Газ України" повідомила про досягнення домовленостей з придбання харківського ФК "Металіст" у Ярославського.

 19 грудня на сесії Харківської міськради було прийняте звернення до Харківської облради з проханням про передачу ОСК "Металіст" у власність міста. Ярославський прокоментував цю ситуацію так: "Кернес, напевно, може дозволити собі забрати стадіон, експлуатація якого обходиться у 20 млн.грн. на рік. Причому серед цих 20 мільйонів поки не було витрачено жодної державної копійки". Він тоді назвав це рішення "махновщиною". Також Ярославський заявив: "Якщо все це не припиниться, я просто візьму і закрию фінансування футбольного клубу "Металіст". І все". У той же вечір в ефірі "7-го каналу" Кернес заявив, що хоче забрати "Металіст" для більш ефективного управління і прибуткової роботи. Також мер зазначив, що спорткомплекс зараз використовується неефективно: збитки становлять кілька сотень тисяч гривень, у той час, як у сам комплекс були вкладені сотні мільйонів державних коштів. Окрім того, міський голова підкреслив, що замість того, щоб сісти і домовитися як правильно ділити прибуток і як правильно обслуговувати стадіон, Ярославський емоційно реагує, тому що шукає привід, як позбавитися від ФК "Металіст".