Меморіальну дошку піаністу Володимиру Крайнєву відкрили сьогодні, 22 березня, в Харкові. Меморіальна дошка встановлена ​​на будівлі середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату по вул. Карла Маркса, 19.

"Сьогодні велика подія в житті нашого міста, оскільки ми увічнюємо пам'ять видатного музиканта, який прославив Харків на весь світ своїми успіхами, прекрасним виконанням складних музичних творів. Коли такі люди є поруч з нами, ми відчуваємо себе сильнішими, тому що нам є на кого рівнятися, є з кого брати приклад. Я хочу побажати юним піаністам та їх батькам таких же великих успіхів, яких досяг у своєму житті Володимир Всеволодович Крайнєв. Ми повинні пам'ятати, що він досяг цього нелюдським працею. Натхнення вам і колосальної працьовитості, для того щоб йти стопами цієї дивної людини", - зазначив перший заступник міського голови Олександр Кривцов.

За інформацією сайту міськради, у відкритті пам'ятної дошки також узяли участь голова Ради почесних громадян Харкова Михайло Пилипчук, колектив музичної школи на чолі з директором Валерієм Алтуховим, діячі мистецтва і культури, учасники ХI Міжнародного конкурсу юних піаністів Володимира Крайнєва, який зараз проходить у Харкові.

Довідка "SQ". Володимир Всеволодович Крайнєв (1944 - 2011) - піаніст, музичний педагог, громадський діяч. Народний артист СРСР і РРФСР, лауреат Державної премії СРСР. Професор Ганноверської Вищої школи музики. Почесний громадянин Харкова.