На здании Дворца пионеров установили мемориальную доску П.СлонимуМеморіальну дошку почесному громадянину Харкова, колишньому художньому керівнику харківського Палацу піонерів Петру Слоніму відкрили 22 березня на будівлі харківського обласного Палацу дитячої та юнацької творчості (вул. Сумська, 37). У церемонії відкриття дошки взяли участь заступник харківського міського голови Олександр Кривцов, представники Харківської міськради, народний депутат України Валерій Пасаренко, співробітники, учні і колишні вихованці палацу.

"Сьогодні ми відкрили меморіальну дошку пам'яті людині, яка була педагогом з великої літери, вихователем дітей. П.Слонім був одним із засновників, керівником Палацу піонерів, який був першим у Радянському Союзі. Цей чудовий педагог впроваджував багато незвичайних на той час традицій, наприклад, святкування Нового року. Ця традиція почалася тільки в 30-і роки. П.Слонім виховав багато гідних людей, частина з них - народні артисти України, СРСР - Людмила Гурченко, Наталя Фатєєва, кінорежисер Володимир Фокін та інші", - зазначив О.Кривцов.

Автор меморіальної дошки - скульптор Олександр Рідний.

На здании Дворца пионеров установили мемориальную доску П.Слониму На здании Дворца пионеров установили мемориальную доску П.Слониму

Довідка "SQ". П.Слонім народився 9 березня 1908 р. у Глухові (зараз - Сумська обл.). Освіта вища педагогічна (Харківський інститут народної освіти). У 1924-1929 рр. працював вихователем у Богодухівській колонії для безпритульних дітей, у 1930-34 рр. - у Театрі юного глядача завідувачем педагогічної частини, виконуючим обов'язки директора. у 1941-1953 рр. - служба в лавах Радянської армії. Ветеран Великої Вітчизняної війни. З 1953 до 1989 рр. працював  у харківському Палаці піонерів на посадах завідувача відділу художнього виховання, керівника театральних гуртків, художнього керівника. У 1989 р. переїхав жити до Мілускі (штат Вісконсін, США) до дітей. Помер 11 березня 2011 р.