Громадський електротранспорт у Харкові в дні матчів Євро-2012 працюватиме цілодобово. Про це 21 травня повідомив журналістам директор Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міськради Сергій Дульфан. Він уточнив, що і всі три лінії харківського метро, ​​за винятком станцій "Спортивна" і "Метробудівників ім. Ващенка", в дні матчів працюватимутиь цілодобово.

"Тобто, наприклад, якщо гра проходить 9 червня, то починаючи з ранку цього дня і до вечора 10 червня метро працюватиме без зупинки. Те ж саме стосується головного тролейбусного маршруту чемпіонату і всіх інших маршрутів. Усі чотири транспортних депо розробляють регламент роботи, щоб забезпечити безперебійне перевезення пасажирів. Тому добратися додому можна буде спокійно, нехай навіть трохи почекавши на зупинці громадського транспорту", - зазначив С.Дульфан.

Окрім того, всі автобусні маршрути в дні матчів Євро-2012 будуть працювати на 3 години довше.

Довідка "SQ". У Харкові визначений головний маршрут пересування гостей Євро-2012 під час чемпіонату. Маршрут починається від харківського аеропорту і слідує до головної фан-зони (пл.Свободи). У матчеві, передматчеві та післяматчеві дні за цим маршрутом будуть ходити тролейбуси. Ці тролейбуси будуть слідувати так: вул. Аерофлотська - пр. Гагаріна - пл. Руднєва - пр. Московський - вул. Кооперативна - вул. Короленка - пров. Вірменський - пл. Рози Люксембург - вул. Університетська - пров. Спартаківський - пл. Конституції - вул. Сумська - пр. Правди - пр. Леніна - ст.м. "Наукова". У зворотному напрямку тролейбуси будуть слідувати за маршрутом: ст.м. "Наукова" - пр. Леніна - пр. Правди - вул. Сумська - пл. Конституції - пров. Плетнівський - вул. Кооперативна - пр. Московський - пл. Руднєва - пр. Гагаріна - вул. Аерофлотська.

Також під час проведення Євро-2012 у Харкові ділянки деяких вулиць, прилеглих до стадіону "Металіст", будуть перекриті для руху всіх видів транспорту, за винятком службового і такого, що має акредитацію УЄФА.

16 травня в Харкові затвердили правила перетину транспортного периметра навколо "Металіста" під час матчів Євро-2012. Транспортний периметр обмежений пр. Гагаріна, пл. Руднєва, пр. Московським, вул. Польовою, пров. Золотим і знову пр. Гагаріна. Під час матчів єврочемпіонату, які пройдуть у Харкові 9, 13 і 17 червня, в межах транспортного периметра буде заборонено рух усіх видів транспорту, за винятком транспорту, акредитованого УЄФА. Для вболівальників з транспортом, що мають квитки на матчі Євро, УЄФА проводить спеціальну акредитацію, для того щоб вони могли заїхати на парковку біля стадіону.