У Харкові, на пл. Повстання, 20 серпня відкрито після реконструкції сквер. Як зазначив директор Департаменту комунального господарства Харківської міськради Віктор Кітанін, реконструкція скверу проводилася з квітня поточного року.

За словами В. Кітаніна, на пл. Повстання покладена нова тротуарна плитка, встановлені паркові лави, зовнішнє освітлення, клумби, в яких висадили 140 тисяч квітів. У парку висадили близько 200 дерев. Це туї, ялівці і ялини. З боку вул. Броненосця "Потьомкін" сквер огороджений металевим парканом. Загальна площа скверу - 7,54 га. У сквері обладнано дитячий майданчик, а для молоді та всіх бажаючих займатися спортом - обладнаний майданчик зі спортивним знаряддям та біговою доріжкою.

Також у сквері за ініціативи Академії внутрішніх військ МВС України створили спортивне містечко з футбольним і баскетбольним майданчиками. У відкритті скверу взяв участь харківський міський голова Геннадій Кернес. Він зазначив, що в спортивному містечку планується встановити близько 30 тренажерів.

Під час відкриття скверу Г. Кернесу вручили подяку Академії внутрішніх військ МВС України "за роботу з благоустрою Харкова".