Літаки для використання в сільському господарстві хочуть виробляти в Первомайському районі Харківської області. Про це 20 червня повідомив журналістам голова Первомайської райдержадміністрації Віктор Намчук.

За його словами, літак винайшли працівники одного з харківських конструкторських бюро разом з першотравневими ентузіастами. "Літак дуже зручний для обробки полів. Він може летіти в трьох метрах над землею і обробляти поле. Це не Ан-2 - "кукурузник", який летить на висоті 10 метрів. Через свої технічні особливостей він часто завдавав шкоди лісопосадковим смугам, агрохімікати могло відносити вітром на досить велику відстань", - зазначив В.Намчук.

За його словами, складові нового літака будуть закуповувати у різних виробників, а збирати літак на території району. Зокрема, у літака буде чеський двигун. Вартість одного літака складе близько 70 тис.дол. "Я вже презентував ідею нашим аграріям. Вони виявили величезний інтерес", - зазначив В.Намчук. За його словами, придбати такий літак зможуть спільно кілька підприємців. Перший літак презентують у 2012 р. Планується випускати по три літаки на рік.